Προετοιμασία για την εγκατάσταση του Drupal

Για να μάθετε το Drupal, θα πρέπει να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Έχετε δύο επιλογές:

  • Να εγκαταστήσετε μία καθαρή έκδοση του Drupal και να προσθέσετε βήμα βήμα όλα τα απαραίτητα επιπλέον στοιχεία, όπως modules, themes, κλπ.
  • Να εγκαταστήσετε μία distribution έκδοση, όπου όλα τα απαραίτητα στοιχεία έχουν εγκατασταθεί, συν ένα δείγμα περιεχομένου, ώστε να έχει το site μία ωραία τελική μορφή.

Προτείνω, να τα κάνετε και τα δύο. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με την καθαρή έκδοση, μελετώντας παράλληλα πώς έχει διαμορφωθεί η τελική μορφή στην distribution!

Πριν ξεκινήσετε τις εγκαταστάσεις, θα πρέπει να προετοιμάσετε το έδαφος:

  1. Για να δουλέψετε με το Drupal, χρειάζεστε την EasyPHP. Αν δεν την έχετε εγκαταστήσει, κάντε το τώρα, διαβάζοντας τις οδηγίες εδώ.
  2. Πρέπει να κατεβάσετε την καθαρή έκδοση του Drupal στον υπολογιστή σας. Κάντε το από εδώ.
  3. Πρέπει επίσης να κατεβάσετε και την distribution έκδοση. Προτείνω να κατεβάσετε την TB Methys , που είναι πολύ όμορφη, με πολλά χαρακτηριστικά, από εδώ .
  4. Κάτι άλλο που θα σας χρειαστεί, είναι το αρχείο της ελληνικής γλώσσας, το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Προσοχή, μην κάνετε αριστερό κλικ στον υπερσύνδεσμο, αλλά δεξί κλικ, Αποθήκευση Συνδέσμου Ως.

Αφού έχετε κατεβάσει τα απαραίτητα 3 αρχεία για το Drupal και έχετε εγκαταστήσει την Easy PHP, προχωρήστε στα παρακάτω βήματα:

  1. Καλέστε την EasyPHP και κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιό της, που βρίσκεται δίπλα στην ώρα. Στο πινακάκι που εμφανίζεται, επιλέξτε Explore
  2. Αντιγράψτε στον φάκελο που ανοίγει της EasyPHP, τα 3 αρχεία του Drupal που κατεβάσατε στον υπολογιστή σας.
  3. Με δεξί κλικ και Εξαγωγή Όλων αποσυμπιέστε τα συμπιεσμένα αρχεία, μέσα στον ίδιο φάκελο της EasyPHP. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να αποσυμπιέσετε σωστά τα αρχεία και να μη δημιουργήσετε παραπανήσιους φακέλους:
  4. Τέλος, αντιγράψτε το αρχείο drupal-7.24.el.po και στους δύο φακέλους Drupal, στη διαδρομή: profiles\standard\translations, για την καθαρή έκδοση Drupal και profiles\themebrain_profile\translations για το distribution, για να είσαστε έτοιμοι για τη μετάφραση.